Biologisch eten: niet gezonder, niet lekkerder en net zo slecht voor het milieu

  Biologisch eten: niet gezonder, niet lekkerder en net zo slecht voor het milieu

  9 reacties

  1. author

   Mooi artikel, en of het nou slecht of goed is maakt toch niet uit. Op den duur gaan we toch allemaal dood. En of dat nou vroeg of laat is.

  2. author

   Het maak allemaal niets uit, elk voordeel heeft zijn nadeel en elk nadeel heeft zijn voordeel.

  3. author

   Voor zover ik weet, scoort biologische landbouw op één aspect beter dan reguliere landbouw: bodemmanagement. En dat hoeft niet eens doorslaggevend te zijn. Het is heel goed mogelijk om ook in de reguliere landbouw op een slimmere manier om te gaan met bodem. Voor de rest: biologische landbouw begint alle aspecten te vertonen van een seculiere religie. Met de nietszeggende term "chemicaliën" als het duivelse of het demonische element. Hetzelfde geldt ook voor de weerstand tegen zogenaamde GMO-gewassen.

  4. author

   Regelmatig komt er een enquete voorbij met de vraag wat biologisch meer mag kosten, nou dat is voor mij heel duidelijk, helemaal niks meer. De smaak vind ik meestal minder, dus niks meer betalen. Het is gewoon handel met hogere prijzen.

  5. author

   Ai, daar heb je even keihard een sprookje onderuit gehaald. Ik had altijd al zo m'n twijfels en na het lezen van je artikel is dat er dus niet minder op geworden. Alleen de appelen uit mijn eigen tuin zijn echt milieuneutraal. Ooit op de fiets een klein boompje opgehaald dat nu al jaren zonder extra troetelmaatregelen een heleboel appels oplevert.

  6. author

   Ik verbouw ook mijn eigen fruit in de tuin en soms ook groenten en ik gebruik geen gif. Soms oogst ik dan ook niks. Zogenaamd biologisch gif is echter slechter dan synthetisch gif dan juist zo is gemaakt dat het binnen heel korte tijd afbreekt in de natuur.

  7. author

   Ik bezit zelf een grote moestuin in het buitengebied. Ik verbouw er veel biologische groenten en ik kan verzekeren dat die véél lekkerder smaken dan de groenten uit de supermarkt. Dan even over de gezondheidseffecten. Naast mijn weiland annex moestuin huist een grote aardappelboer, een échte grote. Levert aan grote landelijke "patatmaker", ik zal de naam hier niet noemen. Afgelopen zomer werd het perceel van de aardappelboer elke week driemaal (!) uitgebreid besproeid, en niet met zuiver water. Dat kan ik verzekeren. Mij maakt niemand wijs dat deze aardappelen even gezond zijn dan mijn biologische aardappelen die gelukkig ver genoeg verwijderd zijn van het sproeiperceel van mijn buurman. Chemische bestrijdingsmiddelen van jaren en jaren zitten daar in de grond. Kan niet goed zijn!

  8. author

   En toch is het zo, dat dat verre transport kost minder per kilo, dan een persoon die met de auto naar de lokale boer rijdt om zak aardappelen te halen en valt zelfs in het niet bij de energie die we verbruiken om eten te koken.

  9. author

   Transport kost bijna niks? Wat te denken van al dat exotische groente en fruit dat bijvoorbeeld uit Nieuw Zeeland wordt aangevoerd? Wat een domme bewering!

  Laat een reactie achter