De noodzakelijke overgang naar groene energie

  De noodzakelijke overgang naar groene energie

  7 reacties

  1. author

   Kan me geweldig vinden in je reactie. Altijd maar het Westen de schuld geven ... nooit eens kijken naar de rest van de Wereld.

  2. author

   Ik beleef en begrijp geschiedenis al meer dan een halve eeuw, en ik heb tientallen ontwikkelingslanden gezien waar de luchtvervuiling in de laatste 30-40 jaar veel erger was dan in Europa. Wij zijn dan wel met de fossiele brandstoffen begonnen, maar de rest van de wereld heeft daar een veelvoud van gemaakt. Ben je wel eens in Mexico City geweest, in Mumbai, in Bangkok of in Manilla? Daar weten ze alles van smog en andere luchtvervuiling, en geen hond heeft zich in al die jaren om de gevolgen bekommerd. Nu ze daar haast geen lucht meer krijgen willen ze wel iets aan de vervuiling doen, maar alleen als het Westen daar fors aan meebetaalt. En ook die gelden blijven voor het overgrote deel bij de plaatselijke elites hangen. Hier in het Westen hebben wij heel sterk de neiging om ons alles aan te trekken, en de dingen die anderen doen als onze schuld te zien. Bullshit. Die hebben net zo veel misdaan als wij, en ze doen het nog steeds. De onderlinge oorlogen hebben wij ook op ons geweten? Ja, ik weet dat er mensen zijn die dat beweren, maar die komen allemaal uit dezelfde hoek. Die maken de denkfout dat alle ellende in de wereld alleen maar door de Westerse civilisatie en de ongelijke verdeling van rijkdom komt. Dat de vrouwen en kinderen die hier in de 19e eeuw in de fabrieken werkten de machines niet uitgevonden hebben is wel duidelijk, maar die hebben wél de basis gelegd voor onze huidige welstand. De slavernij is ook niet pas in de 19e eeuw uitgevonden, in tegendeel - toen is die afgeschaft. De slavernij zelf is zo oud als de mensheid. Alle grote oude culturen rondom de Middellandse Zee hebben hun rijken alleen maar kunnen vestigen dankzij de elders buitgemaakte (galei)slaven, de Feniciërs voorop. Maar vooral de Arabieren. Tot slot: Als het, zoals je zegt, mensen zijn, die hetzelfde voor hun kinderen voelen als wij, en ook voor hun kinderen een toekomst willen dan zouden ze het kindertal drastisch moeten beperken: alleen imbecielen zetten voortdurend kinderen op de wereld terwijl ze weten dat ze die op geen stukken na zelf groot kunnen brengen. En waarom komen dan praktisch alleen maar jonge mannen zonder aanhang naar Europa? Toch niet vanwege de kinderen die ze hier denken te kunnen krijgen? Als je dan alles op één hoop wilt gooien: de klimaatverandering, de oorlogen en de armoede hebben in wezen maar één oorzaak: er zijn zo'n 5 miljard mensen teveel op deze aardbol. De schuldige daaraan is niet onze industrialisering, maar de medische wetenschap die met man en macht probeert om ze allemaal in leven te houden.

  3. author

   Ik begrijp je wel en je hebt deels wel gelijk, maar jij zegt nu dat het komt door het westen en dat China en zo het van ons afkijken ... maar dan zijn ze daar pas echt oer stom (klopt, want keutels hebben geen hersens). Zien wat de gevolgen zijn en het vervolgens in het veelvoudige erger doen. Het westen staat grotendeels alleen in hun pogingen om er wat aan te doen. China denkt maar aan één ding .... aan China en verder nergens aan. En als ze daar geen weg meer weten met de overbevolking dan laten ze hun eigen volk gewoon van honger sterven, om mensenlevens geven is iets wat ze daar nog nooit geleerd hebben. Het is niet alleen het westen ...dat altijd maar de schuld van alles geven, is te kort door de bocht en te eenvoudig. Bovendien vind ik het altijd vreemd om te lezen hoe de schuld gegeven wordt aan het westen voor welvaart waar iedereen (ook jij) van profiteert.

  4. author

   Sorry, het wordt tijd Dat je geschiedenis leest en goed probeert te begrijpen. De globale verwarming is begonnen in het westen. en wel ongeveer zoals ik het heb beschreven. in dezelfde tijd. " De industrieleele revolutie " Dat daar na de slavernij eerst goed begon o.a kinder en vrouwen- arbeid, die pas in het begin van de 20e eeuw in Eurtopa, God zei dank werd opgelost en verboden, daar wil ik het verder niet over hebben. Je denkt toch niet, dat toen mensen met een te lage IQ, zoals jij dat noemt in staat waren machines uit te vinden, die zoveel CO2 konden produceren. Een ander probleem - Wat de chinezen doen hebben ze in het Westen geleerd en nu toegepassen. Waarom, ook zij hebben in hun land de boel verpest, luchtvervuiling, droogte, vervuilde rivieren, mis-oogsten, het leeg vissen van de oceanen etc. De Chinezen maken zich nu zorgen. Hoe willen zij in hun vervuilde land, het eigen volk nog te eten geven als daar niets meer groeit ??? Vraag me alleen maar af wanneer deze horden naar Europa komen en Rusland onder de voet lopen omdat ze doodeenvoudig honger en dorst hebben. Ik ben bekend met het vasthouden en ook afschieten van een AK 16 en ook de opvolger een AK 17, Het helpt echter niets, want uiteindelijk zijn het mensen, die hetzelfde voor hun kinderen voelen als wij en ook voor hun kinderen een toekomst willen in vrede. Dat de aarde overbevolikt is, daar ben ik het met je eens.

  5. author

   Het Westen en de 'global warming' de schuld van alle ellende op de wereld te geven is niet terecht. De meeste oorlogen tegenwoordig (en die vernielen méér dan de droogte en de stijgende waterspiegel) komen voort uit de machtsstrijd tussen godsdiensten en sekten. De grijp- en graaicultuur is het ergst in de armste landen: onze ontwikkelingshulp helpt daar niet. Daarom doen de Chinezen in Afrika ook zo goede zaken: die kopen gewoon de machthebbers om i.p.v. voedsel en medicijnen aan de armsten uit te delen. Er zijn in Afrika gewoon teveel mensen, met een te lage IQ. Wist je dat de gemiddelde IQ in Ethiopië, Eritrea en Soedan op +/- 70 ligt? Die kunnen alleen maar kinderen krijgen en een AK 47 vasthouden. Het enige wat zou helpen is stringente geboortebeperking. http://africaunauthorised.com/?p=1311 Mooi historisch overzicht verder.

  6. author

   Interessant artikel.

  7. author

   Duidelijk betoog. Dat de industriële ontwikkeling in de laatste eeuwen de opwarming van de aarde heeft bespoedigd moge duidelijk zijn. Oorlogen heeft de mens echter altijd gevoerd; vluchtelingenstromen uit oorlogsgebieden zijn zo oud als de mensheid. Voor een mondiale ommekeer (als dat überhaupt nog kan) moet de mensheid een stuk wijzer en minder egoïstisch worden, in feite een flinke geestelijke groei doormaken; dat zie ik niet 1-2-3 gebeuren.

  Laat een reactie achter