Isoglucose als zoetmiddel, veel ongezonder en gevaarlijker dan men denkt

  Isoglucose als zoetmiddel, veel ongezonder en gevaarlijker dan men denkt

  13 reacties

  1. author

   Goed artikel. Ik had hier nog niet echt van gehoord. Dat zoiets belangrijks zomaar, zonder dat gewone mensen dat wisten, eigenlijk zonder publiciteit, is besloten is ongelooflijk.

  2. author

   Niet te filmen dit verhaal. Die stille vrijlating van deze stof zal alles met (Amerikaanse?) lobbyisten te maken hebben gehad en wellicht nog enige financiële smering van de betreffende EU-raderen.

  3. author

   Inderdaad onbegrijpelijk.

  4. author

   Schandelijk en weer een duidelijk voorbeeld waar het grote geld het wint van de menselijke gezondheid. Waarom zijn de regeringen en politici uit de diverse lidstaten hier niet in gesprongen?

  5. author

   Dat is ook het gekke; het productiequotum is al in oktober 2017 door de EU afgeschaft en vrijwel niemand weet er nog van. Geen publiciteit in kranten, op tv of op internet. Vreemd toch?

  6. author

   Hier had ik nog nooit van gehoord. Zo leer ik elke keer weer bij. Goed artikel en ik sluit me voor de rest aan bij de reacties hieronder.

  7. author

   En dan ook nog eens in het zo mooi gereguleerde Europa.

  8. author

   wat een interessant artikel Ik had hier nog nooit van gehoord! Ongelooflijk dat zoiets kan!

  9. author

   En de Nederlandse voedselautoriteiten hebben dit ook maar gewoon laten gaan? Ik vind het echt onacceptabel en ga er zeker op letten. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor diabetici!

  10. author

   Blijkbaar wel, want de EU heeft dit (uit onnadenkendheid of uit onverschilligheid?) zomaar laten gaan.

  11. author

   Verschrikkelijk! Wordt er dan bewust met de gezondheid van de burgers gesjoemeld?

  12. author

   En dat we weten dat deze isoglucose gewoon een chemische kaloriebom is, die niet gezond voor is. Maar zoals altijd gaat het bij de voedingsindustrie alleen maar om het geld. Waarom de EU dit heeft vrijgelaten, is me een raadsel.

  13. author

   Waarom is het in Amerika toegestaan en eigenlijk ook in Europa, terwijl er steeds minder suiker in ons voedsel mag worden gebruikt? Ik denk dat een zoetstof al Stevia toch veel meer opbrengt, gewoon natuurlijk en heel erg zoet! Ik begrijp het gewoon niet waarom er steeds naar een goedkoop alternatief wordt gezocht, terwijl we weten dat suiker heel slecht voor ons is!

  Laat een reactie achter